2.11.2018: Jäsenosioihin kirjautuminen on muuttunut. Lue lisää...

Toiminta

Kokoukset

Puheenjohtaja Heikki Mälkki luovutti Pamaus-palkinnon arkkitehti Juha Lankiselle.

Seuralla on kaksi varsinaista kokousta, syyskokous Andreaksen ja Viipurin Pamauksen, päivänä 30.11 sekä kevätkokous maaliskuun kolmantena perjantaina. Talvikautena syys-, loka-, tammi-, helmi- ja huhtikuussa on kuukausikokous kolmantena perjantaina useimmiten Karjalatalon alakerran salissa Helsingissä alkaen kello 18.00.

Kokousten vakio-ohjelmaan kuuluvat puheenjohtajan katsaus, korkeatasoinen kokousesitelmä ja yhteinen iltapala vilkkaan karjalanmurteisen haastelun säestämänä. Usein ohjelmassa on myös tietoisku jostain ajankohtaisesta aiheesta. Jäseniä paikalla on runsaasti, yleensä toistasataa.

Kokousesitelmät ovat olleet Seuran kokouksissa keskeisimpänä ohjelman osana yli sadan vuoden ajan. Ne käsittelevät monipuolisesti Viipurin ja karjalaisten historiaa, Suomen ja yksittäisten yritysten taloudellista kehitystä sekä ajankohtaisia muita aiheita. Vuosikokousesitelmissä on säännönmukaisesti tarkasteltu turvallisuuspoliittisia kysymyksiä. Esitelmöitsijät ovat erikoisalojensa parhaita asiantuntijoita.

Täältä pääset lukemaan kaikki kuukausikokousesitelmät

Uusin kuukausikokousraportti

Syyskokous 30.11.2018
Talousarvio 2019 luettavissa täällä jäsenille.

Retket

Kokousten ja esitelmien lisäksi vuosittaisilla retkillä tutustutaan paitsi kulloinkin valittuun matkakohteeseen myös, ehkä tärkeämpänä, matkakumppaneihin. Listan tehdyistä retkistä löydät tämän linkin takaa.

Uusin retkiraportti

Pamauksen Kevätretki Viipuriin 11.-12.5.2018
Lue matkaraportti ja katso retkikuvat (näkyy vain kirjautuneille)

Apurahojen myöntäminen

Ensimmäinen Pamauksen lahjoitusrahasto syntyi 1912, jolloin Juho Lallukka lahjoitti Seuralle 60 – päivänsä merkeissä huomattavan peruspääoman stipendirahastoksi nuorten teollisuuden- ja liikkeenharjoittajien opintomatkoja varten. Tämän jälkeen useat muut lahjoitukset ja huolellinen taloudenhoito ovat kasvattaneet Pamauksen hoidossa olevien rahastojen varallisuutta.

Rahastojen tuotosta jaetaan vuosittain apurahoja ja stipendejä. Näillä tuetaan vanhan Viipurin läänin alueella nyt olevien tai aikaisemmin olleiden oppilaitosten kaupan ja teollisuuden alan keskiasteen koulutusta. Pääsääntöisesti yksittäisille teollisuuden ja liiketalouden oppiaineiden opiskelijoille ei myönnetä stipendejä.

Lue lisää...Arona

Pamaus-Seura hankki vuonna 2011 pohjois-Italiasta Aronan kaupungista huoneiston. Huoneisto remontoitiin, kalustettiin ja viimeisteltiin jäsenien ja heidän vieraidensa lomakäyttöön.

Huoneistossa on olohuone, halli, 2 makuuhuonetta, keittiö, kylpyhuone ja kaksi isoa parveketta. Huoneisto on täysin varustettu jopa kuuden hengen seurueen tarpeisiin ja se onkin ollut Seuran jäsenten ahkerassa käytössä.

Arona sijaitsee kauniilla paikalla Lago Maggiore-järven rannalla. Kaupunki ei ole erityisen suuri, mutta tarjoaa kaikki ne palvelut, mitä lomalainen tarvitsee. Myös lähiympäristössä on paljon näkemisen arvoisia paikkoja. Niin kaupunki ympäristöineen, kuin koko pohjois-Italia tarjoaa sekä kesällä että talvella paljon nähtävää ja koettavaa.

Suurkaupunkia kaipaava voi pistäytyä Milanossa, jonne on vajaan tunnin junamatka. Mutta varsinkin ensikertaiselle tarjoaa Arona oivan tilaisuuden tutustua aitoon Italiaan kaikkine tykötarpeineen.

Benvenuto a citta di Arona e in Italia.

Arona-huoneistosta lisää tietoa jäsenille jäsensivujen Arona-osiosta (vaatii kirjautumisen).


Taidekokoelma

Seuran Viipurin-kauden aikana hankittiin Pamauksen klubihuoneistoon merkittäviä taideteoksia, joista pääosa saatiin pelastetuksi sodan tuholta. Lahjoituksin karttunut taidekokoelma on nykyisin Lappeenrannan taidemuseossa.