2.11.2108: Kirjautuminen jäsensivuille on muuttunut. Lue lisää...

Teollisuuden- ja liikkeenharjoittajain Seura Pamaus

Viipurin sanomissa 9.12.1890 julkaistusta uutisesta ilmenee, että tuolloin vielä nimetön ”teollisuuden ja liikkeenharjoittajien klupi” oli perusteilla ”toimimaan kansallisessa hengessä kaupungin käsityöläisten ja liikkeenharjoittajien piirissä”.

13.1.1891 kello 8 ip. pidettiin ”klupin” perustava kokous Viipurissa. Läsnä oli kolmisenkymmentä henkilöä. Seuran perustivat Viipurin suomenmieliset liikemiehet toimimaan kansallisessa hengessä kaupungin käsityöläisten ja liikkeenharjoittajain piirissä.

Tätä tehtäväänsä seura toteutti kotikaupungissaan runsaan viidenkymmenen vuoden ajan, vuoteen 1944, sodan aiheuttamaa katkosta lukuun ottamatta. Sotien jälkeen seuran toiminta on jatkunut Helsingissä vaalimalla laajan viipurilais- ja karjalaistaustaisen jäsenkunnan yhteydenpitoa sekä ylläpitämällä heidän kiinnostustaan taloudellisiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Seuran historiasta voi lukea enemmän Historia-osiosta. Kyseessä on Hovioikeuden professori Heikki Mälkin pitämän esitelmän pohjalta laadittu teksti, jonka hän piti Torkkelin Killan pitämässä järjestämässä tilaisuudessa 28.2.2000. Hovioikeuden professori Mälkki on Pamaus-Seuran pitkäaikainen puheenjohtaja ja kunniapuheenjohtaja.

Perustamistilaisuudessa hyväksyttiin eräin tarkistuksin kokoukselle valmisteltu sääntöehdotus. – Sääntöjä on myös myöhemmin aika ajoin korjattu vastaamaan Seuran toimintaympäristön muutoksia. 

Seuran hallinnosta vastaa sääntöjen mukaan johtokunta, johon kuuluu yhdeksän varsinaista ja kolme varajäsentä. Johtokunta valitsee keskuudestaan puheenjohtajan, joka samalla on Seuran puheenjohtaja. Seuralle valitaan myös varapuheenjohtaja, sihteeri, rahastonhoitaja, jäsensihteeri ja kerhomestari. Pamauksen toimihenkilöt 1991 lähtien löytyvät alla olevaa laatikkoa klikkaamalla ja Yhteystiedot-sivulta löytyy Seuran yhteystiedot.

Seurassa on yli 700 jäsentä, iältään 20 - 90 vuotta. Jäsenten keski-ikä on noin 56 vuotta. Jäsenistö…

Viipurin sanomissa 9.12.1890 julkaistusta uutisesta ilmenee, että tuolloin vielä nimetön…

Teollisuuden- ja liikkeenharjoittajain Seura Pamaus ry:n sääntömääräiset toimihenkilöt ja…

Teollisuuden- ja liikkeenharjoittajain Seura Pamaus Ry:n säännöt I Yleisiä määräyksiä 1 § Nimi ja…

Rekisterinpitäjän tulee laatia jokaisesta eri henkilörekisteristä tietosuojaseloste, joka on…