Marraskuun kuukausikokous ja sääntömääräinen syyskokous

Ajankohta: 30.11.2020 18:00

 

Koronaviruksen aiheuttamista poikkeavista oloista huolimatta Pamaus-Seura pyrkii järjestämään syksyn 2020 ohjelman normaaliin tapaan, mutta tarpeellisin turvajärjestelyin. Niitä on selostettu alla olevasssa puheenjohtajan ja kerhomestarin viestissä, kokous vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Syyskuun 2020 kuukausikokous pidetään maanantaina 30. päivänä marraskuuta 2020 kello 18 alkaen Helsingissä Karjalatalolla, os. Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki. Se on samalla sääntöjemme 10 §:n mukainen syyskous.

Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

 1. Puheenjohtajan ajankohtaisia tiedotuksia
 2. Kokousesitelmän aiheena on marsalkka Mannerheim ja sen pitää pamausveli Jukka Soisalon-Soininen
 3. Seuran syyskokous

Kokouksen jälkeen nautitaan illallinen Juhlasalissa pöytiin tarjoiltuna.

Ilmoittaudu kokoukseen s-postilla risto.makelainen@kolumbus .fi tai tekstiviestillä puh. 050 1751.

Lue oheiset toimintaohjeet ja toimi niiden mukaan.

---------------
Hyvä Pamaus-veli

Kuluva Korona-vuosi on aiheuttanut useita muutoksia Pamaus-Seuran toimintaan. Keväällä jouduimme peruuttamaan maalis- ja huhtikuun kuukausikokoukset. Huhtikuun kevätkokous (tilinpäätös ym.) siirrettiin syksyyn. Laatokan rannoille Käkisalmeen, Valamoon ja Sortavalaan suunniteltu kevätretki jouduttiin siirtämään elokuulle. Venäjän raja on edelleen kiinni, joten retki ei tänä vuonna toteudu. Myöskään eräänlaisena korvikkeena suunniteltu retki Latvian Riikaan ei näissä oloissa saanut riittävää kiinnostusta. Valmistelut eivät mene täysin hukkaan – meillä on nyt valmiina kaksi retkeä odottamassa toteuttamista.

Johtokunta käsitteli kokouksessaan 17.8.2020  Pamauksen syksyn toimintaa näköpiirissä olevissa Korona-olosuhteissa. Yksimieliseksi linjaksi muodostui, että erityisesti näissä poikkeavissa oloissa Pamaus-Seura pyrkii toimimaan mahdollisimman normaalisti, tietenkin turvamääräyksiä ja huolellisuutta noudattaen. Tärkeänä perusteena nähtiin sosiaalinen näkökulma - tässä pitkässä piinassa veljet tarvitsevat toistensa seuraa ja yhteydenpitoa säilyttääkseen henkisen vireytensä. Karjalaistaustaisina me kaikki tiedämme, miten tärkeitä ovat ryhmä- ja heimohenki vaikeina aikoina.

Syksyn kuukausikokoukset tullaan järjestämään normaaliin tapaan Karjalatalolla perjantaisin 18.9.2020 ja 16.10.2020 sekä Pamauksen Päivänä eli maanantaina 30.11. 2020. Syyskuussa ohjelmassa on esitelmä ja kevätkokous (tilinpäätös ym.), lokakuussa esitelmä ja tietoisku sekä marraskuussa ns. kenraaliesitelmä ja syyskokous (henkilövalinnat,  TS-2021 ym.).

Kokousten järjestelyissä noudatetaan seuraavia, poikkeavia turvallisuuskäytäntöjä:

 • Kokouksiin tullaan vain terveinä ja omalla vastuulla. Turvamääräyksiä noudatetaan tarkasti, hurttia huumoria kuitenkaan unohtamatta.
 • Kokouspaikkana on edelleen Karjalatalon Juhlasali. Se kalustetaan siten, että vaadittavat turvavälit saadaan syntymään. Tämä tarkoittaa sitä, että Sali vetää n. 70 osanottajaa.
 • Kokouksiin on ilmoittauduttava etukäteen s-postilla tai puhelimitse kokouskutsuun tulevan ohjeen mukaan. Tämä kahdesta syystä:
 • Jos tilaisuudessa sattuisi joukkoaltistuminen, saadaan jäljitys nopeasti käyntiin. Toiseksi, jos osanottajia tulee yli 70 (kuten oli aina ennen Koronaa), voidaan Karjalatalossa järjestää lisätiloja, joihin saadaan suora videoyhteys. Puheenvuorojen jako on hankalaa, mutta yleensä karjalaisilla kaikki järjestyy.
 • Ruokailu tapahtuu Juhlasalissa ja pöytiin tarjoiltuna.
 • Narikassa ja baarissa noudatetaan turvavälejä, joita Seura myös valvoo.
 • Omat maskit mukaan, niiden käytöstä annetaan ohje paikan päällä.
 • Seura hoitaa paikalle riittävästi käsidesiä.

Pamaus-Seura täyttää ensi vuonna 130 vuotta. Ajatuksena oli järjestää 23.1.2021 perinteiset juhlapäivälliset (avec), mutta turvallisuussyistä päädyimme siihen että juhlimme eri tavoin koko vuoden ajan – ehkä myös juhlapäivällisillä myöhemmin.

Tervetuloa taas Pamauksen syksyn  kokouksiin – puhtain käsin ja turvavälit huomioiden!