10 000 euron Pamaus-palkinto jaettiin

10 000 euron Pamaus-palkinto jaettiin

Pamauksen johtokunta on myönsi 130-vuotisjuhlavuotena jakaa kaikkiaan 10 000 euron suuruisen Pamaus-palkinnon kahtena viiden tuhannen euron suuruisena palkintona Pamauksen 130-vuotisjuhlassa Kalastajatorpalla 30.11.2021

Ensimmäinen 5000 euron suuruinen Pamaus-palkinto annettiin tekijälle, joka yli neljänkymmenen vuoden työuransa
ajan on mahdollistanut erilaisten karjalaisten yhteisöjen, kuten Pamauksen, toiminnan ja kokoontumiset. Tunnustuspalkinnon työstä karjalaisuuden hyväksi sai Karjalatalon talonmies Arto Pöysti. Puheenjohtaja Olli Joensuu kuvasi häntä seuraavasti palkinto ojentaessaan:

– On olemassa tekijöitä, jotka sanovat tekevänsä ja sitten on tekijöitä, jotka todella tekevät. Teot puhuvat puolestaan. Ystävällisellä kohtaamisellaan ja asenteellaan sekä kelloon katsomatta, hän on aina valmis palvelemaan. Hän on tärkeän karjalaisen kokoontumispaikan kasvot ja sielu ja on karjalaisten yhteisöjen toiminnan mahdollistaja.

Toinen arvoltaan 5000 euron Pamaus-palkinto annettiin henkilölle, joka on pitkän linjan Venäjän tuntija ja perehtynyt erityisesti Karjalan alueen historiaan ja tapahtumiin. Toisen tunnustuspalkinnon työstä karjalaisuuden hyväksi sai toimittaja, tietokirjailija, Pamausveli Arvo Tuominen. Hän on toimittaja, tietokirjailija ja dokumentaristi, joka on tullut mm.tunnetuksi molemmin puolin rajaa Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa käsittelevistä dokumenttielokuvistaan. Eläkkeelle jäätyään hän on paikannut kestävyysvajetta kirjoittamalla tähän
mennessä seitsemän kirjaa, tekemällä kuusi dokumenttielokuvaa, toimimalla matkaoppaana ja suosittuna luennoitsijana. Näin ollen tämä ei ole mikään elämäntyöpalkinto, vaan tarkoitettu rohkaisuksi, että hän jatkaisi valitsemallaan tiellä eteenpäin, totesi puheenjohtaja Olli Joensuu palkintoa ojentaessaan.