Apurahat

Ensimmäinen Pamauksen lahjoitusrahasto syntyi 1912, jolloin Juho Lallukka lahjoitti Seuralle 60 – päivänsä merkeissä huomattavan peruspääoman stipendirahastoksi nuorten teollisuuden- ja liikkeenharjoittajien opintomatkoja varten. Tämän jälkeen useat muut lahjoitukset ja huolellinen taloudenhoito ovat kasvattaneet Pamauksen hoidossa olevien rahastojen varallisuutta.

Rahastojen tuotosta jaetaan vuosittain apurahoja ja stipendejä. Näillä tuetaan vanhan Viipurin läänin alueella nyt olevien tai aikaisemmin olleiden oppilaitosten kaupan ja teollisuuden alan keskiasteen koulutusta. Pääsääntöisesti yksittäisille teollisuuden ja liiketalouden oppiaineiden opiskelijoille ei myönnetä stipendejä
.

Tukea myönnetään myös karjalaista kulttuuria ylläpitäviin tai edistäviin hankkeisiin. Rahastojen tukea on käytetty myös karjalaisuutta ja Karjalan historiaa käsittelevien julkaisujen kirjojen ja muiden julkaisujen tekemiseen. Seura on itsekin julkaissut omaa historiaansa ja Viipurin kaupungin talouselämää kuvaavia teoksia sekä oman musiikkiäänitteen.

 

Apurahaa haetaan sähköisellä järjestelmällä, johon hakijan tulee rekisteröityä. Apurahahakemuksia otetaan vastaan vain sähköisen järjestelmän kautta. Paperilla lähetettyjä hakemuksia ei huomioida. Lisää tietoa apurahojen myöntämisestä saat apurahavastaava Timo Pellikalta, sähköposti: timo (at) pellikka.fi tai muilta Seuran toimihenkilöiltä.

Pamaus mitali
Pamaus mitali