10 000 euron Pamaus-palkinto Tuomas Hoikkalalle

10 000 euron Pamaus-palkinto Tuomas Hoikkalalle

Mediatiedote 17.1.2016 Vapaa julkaistavaksi

Teollisuuden- ja liikkeenharjoittajain Seura Pamaus ry. on myöntänyt merkittävän 10 000 euron Pamaus-palkinnon konsuli, yrittäjä ja taidemesenaatti Tuomas Hoikkalalle.

Taidekeskus Salmelan perustaja Tuomas Hoikkala omistaa myös Viipurissa Juho Lallukan talossa taiteilijaresidenssin, johon kutsutaan veloituksetta työskentelemään vuosittain 3-6 taiteilijaa. Juho Lallukka oli Pamaus Seuran perustajäseniä ja toimi vuodesta 1893 myös pitkäaikaisena Pamauksen puheenjohtajana.

– Tuomas Hoikkalan mahdollistama taiteilijaresidenssitoiminta Lallukan talossa on kulttuurihistoriallisestikin merkittävää ja kaikki hänen työnsä kulttuurin edistämiseksi ansaitsee tulla huomioiduksi tällä tunnustuksella, toteaa seuran puheenjohtaja, talousneuvos Kalevi Luukkainen.

Palkinto julkistettiin Pamaus Seuran 125-vuotisjuhlan yhteydessä Helsingissä lauantaina 16.1.2016. Juhlaan osallistui noin 360 kutsuvierasta ja seuran jäsentä puolisoineen.

Pamaus-palkinnon myöntää Pamaus Seuran johtokunta ja edellisen kerran se jaettiin vuonna 2011 yhdistyksen 120-vuotisjuhlassa. Tuolloin palkinnon sai silloinen Karjala-lehden päätoimittaja Antti O. Arponen.

Pamaus Seura jakaa lisäksi vuosittain noin 40 000 eurolla avustuksia karjalaisen kulttuurin ylläpitämiseen ja edistämiseen sekä opiskelijastipendejä vanhan Viipurin läänin alueella nyt olevien tai aikaisemmin olleiden oppilaitosten kaupan ja teollisuuden alan keskiasteen opiskelijoille.

Teollisuuden- ja liikkeenharjoittajain Seura Pamaus perustettiin Viipurissa 13.1.1891. Seuran perustivat Viipurin suomenmieliset liikemiehet toimimaan kansallisessa hengessä kaupungin käsityöläisten ja liikkeenharjoittajain piirissä. Sotien jälkeen seura on jatkanut toimintaansa Helsingissä.

Seuran toimintaan on alkuajoista asti kuulunut esitelmäperinne ja se muodostaa nykyisen toiminnan rungon jäsenistön kokoontuessa kuukausittain kuulemaan alustusta ajankohtaisista taloudellisista ja yhteiskunnallisista aiheista. Seuraan kuuluu tällä hetkellä noin 750 karjalaistaustaista miesjäsentä.

Lisätietoja: Puheenjohtaja, talousneuvos Kalevi Luukkainen, puh. 0400 431 507, www.pamaus.fi