Fuengirolan huoneistoa kohennettu tammikuussa

Fuengirolan huoneistoa kohennettu tammikuussa

Pamauksen Fuengirolan klubihuoneiston ensimmäinen varsinainen huoltoviikko toteutettiin tammikuun puolessavälissä. Huoltoviikko oli varsinaisesti neljän päivän mittainen urakka. johon sisältyi monenlaisista tekemistä.

Mutta aloitetaan kauempaa. Kun huoneisto viime keväänä hankittiin, oli se ollut vuosien ajan suomalaisella omistajalla perhekäytössä. Asunto oli hyväkuntoinen, varusteltu ympärivuotista asumista varten, täysin sisustettu ja näin ollen niin sanotusti muuttovalmis. Kaikki siis hyvin – ei aivan. Nähtiin heti, että perheasuminen ja loma-asuminen eivät oikein kohtaa.

Kaikkea oli paljon: huonekaluja, kaikenlaista muuta irtaimistoa, astiastoja, keittiö- ja keittovälineitä, ruokatarvikkeita, saniteettitavaraa, siivousaineita, lasten leluja, tekstiilejä, kirjoja ym. ym. Tuntui, etteivät edelliset omistajat olleet lähtiessään ottaneet yhtään mitään mukaan.

Huoneiston haltuunoton jälkeen kesäkuussa sieltä tyhjennettiin heti melkoinen määrä tavaraa. Tämän jälkeen aloitettiin heinäkuun alussa vuoden loppuun saakka ulottunut testikäyttö. Samalla pyydettiin lomailijoilta palautetta uudistuksista, korjauksista ja muutoksista. Niitä saatiinkin oikein kiitettävästi.

Lähes kaikissa palautteissa valiteltiin tavaran paljoutta sekä toimimatonta liesituuletinta. Sitten oli monenlaisia muita parannusehdotuksia ja toivomuksia. Niinpä iso osa huoltoviikon päivistä kului tyhjennyshommassa.

Erilaista tarpeetonta tavaraa kuljetettiin kuutiokaupalla kadun varren jäteasemalle. Paikalliselta, tosin suomalaiselta asunnonvälittäjältä saadun neuvon mukaisesti jätettiin kaikki käyttökelpoinen tavara jäteastioiden vierelle. Hän kertoi, että kaikki katoaa kahden tunnin kuluessa. Näin myös tapahtui, eli tämä oli erinomainen tapa saada käyttökelpoinen tavara nopeaan kiertoon. Rikkinäinen liesituuletin lähti sen sijaan asentajien matkaan, ehkä sekin meni näin kiertoon.

Kun uutta ostettiin ja samalla sovittiin asennuksesta, oli pieni epäilys tulevatko toimitus ja asennus sovittuina aikoina. Täsmällisyys kun ei ole espanjalaisten ensi sijainen hyve. Tällä kertaa kuitenkin onnisti ja aikataulu piti muutaman tunnin tarkkuudella.

Huoneiston valaistusta paranneltiin lamppuja uusimalla ja vaihtamalla, eräitä rikkinäisiä kytkimiä korjattiin. Ilmalämpöpumput tarkastettiin ja puhdistettiin. Korjauksia varten nyt ja tulevaisuudessa hankittiin sarja käsityökaluja ja varaosia.

Edellä mainittujen isompien asioiden ohella, tehtiin monenlaisia pienempiä korjauksia, joista oli muistutettu ja joita itse havaittiin. Immateriaalista työtä oli pistäytyminen Sabadell pankissa selvittelemässä klubihuoneiston rahaliikenteeseen liittyviä asioita. Sen lisäksi oli tapaaminen konsulttitoimistossa, jossa hoidetaan huoneistoon liittyvää espanjalaista byrokratiaa. Molemmissa paikoissa hoidettiin asioita sovitulla tavalla, mikä tyydytyksellä todettiin.

Viikkosiivouksesta ja sen normeista keskusteltiin myös ja tarkennettiin eräitä siivousta koskevia ohjeita.

Uskon, että tämän huoltokäynnin jälkeen Fuengirolan klubihuoneisto palvelee entistä paremmin Aurinkorannikolle saapuvia Pamausveljiä seuralaisineen. Tulevan kesäkauden varausjaksolla on vielä vapaana muutamia viikkoja. Niitä voi katsoa varauslistalta ja tehdä sitten varaus, joka saman tien vahvistetaan.

Työläisenä matkalla oli allekirjoittaneen lisäksi Joenpolven Pertti.

Tervetuloa Aurinkorannikon leppoisaan ilmapiiriin ja lämpöön!

Risto Manninen
El Jefe