Kulttuurille ja opiskelijoille avustuksia 30 000 eurolla

Kulttuurille ja opiskelijoille avustuksia 30 000 eurolla

Pamaus Seura on jakanut jälleen merkittävän määrän avustuksia eri kulttuurikohteille sekä vanhan Viipurin läänin alueella olleiden oppilaitosten valmistuville kaupan tai teollisuuden alan opiskelijoille.

Vuosittain Seuran hallinnoimista rahastoista jaetaan noin 10 000 euroa stipendeiksi, jotka oppilaitokset itse antavat opiskelijoilleen. Tämän lisäksi tuetaan noin 30 000 eurolla karjalaista kulttuuria ylläpitäviä tai edistäviä hankkeita. Useimmiten avustuksia saavat hankkeet ovat kulttuurillisesti tai historiallisesti merkittäviä projekteja, joissa syntyy jokin konkreettinen lopputuotos, kuten kirja tai levy.

Tänä vuonna on avustusta myönnetty muun muassa Mervi Myllyoja & Virva Garam -duon äänitetuotantoon, tietokirjaan luovutetun Karjalan alueen talouselämän vaikuttajista sekä fiktiivisen lyhytelokuvan toteuttamiseen Lapinlahdelle muuttavasta evakkoperheestä. Myös VirtuaaliViipurin mallinnustyötä Pamaus on tukenut jo useita kertoja ja nyt toistamiseen seura avusti rahallisesti myös Karjala-lehteä vuosikirjojen kunnostustyössä.

Loppuvuonna on vielä mahdollisuus antaa avustuksia noin 10 000 euroa. Seuran johtokunta myöntää avustuksia kokouksissaaan aina kun hyviä hakemuksia tulee. Hakemus tehdään sähköisellä järjestelmällä, hakemisesta löydät lisää tietoa Apurahat-sivulta.