Lallukoille hautamuistomerkki Viipuriin

Lallukoille hautamuistomerkki Viipuriin

Lallukoiden hautamuistomerkki paljastetiin Viipurissa kesäkuussa 2019

Juho ja Maria Lallukan uuden hautamuistomerkin vihkimistilaisuus pidettiin 10.6 Ristimäen Rauhalan hautausmaalla Viipurissa. Muistomerkin on suunnitellut arkkitehti Per-Mauritz Ålander ja se on yksinkertaistettu ja stilisoitu versio alkuperäisestä Emil Wikströmin suunnittelemasta muistomerkistä. 

Paikalla oli runsaasti yleisöä sekä Suomesta että Viipurista. Juhlassa puhuivat muistomerkkityöryhmän puheenjohtaja talousneuvos Kalevi Luukkainen, työryhmän projektipäällikkö Pertti Joenpolvi, Viipurin kaupungin Aallon kirjaston varajohtaja Tatjana Svetelnikova, Viipurin aluehallinnon sisä- ja ulkopolitiikkakomitean puheenjohtaja Vladimir Vasiljev, kansalaisliike Memorial Park Sorvalin puheenjohtaja  Alla Matvijenko ja kirkollisen tervehdyksen toi rovasti Leena Repo.

Pamauksen johtokunnasta paikalla olivat lisäksi varapuheenjohtaja Timo Pellikka ja muistomerkkityöryhmän jäsen Tomi Härmä.

Muistomerkkihankkeen toteuttavat yhdessä Pamaus Seura ja Pro Sorvalin hautausmaa -yhdistys.

Haudan alkuperäinen muistomerkki on Lappeenrannassa Vanhalla hautausmaalla, jonne se siirrettiin 1980-luvulla.  Alla vieressä havainnekuva Per-Mauritz Ålanderin suunnittelemasta uudesta muistomerkistä