Viipurin taiteilijaresidenssi

Kuva: Wiipurin arkistoyhdistys
Pamaus

Viipurin taiteilijaresidenssi

Lallukan Talossa sijaitseva aiemmin Taidekeskus Salmelan omistama Wiipurin taiteilija-ateljee ostettiin Pamaukselle kesällä 2017.

 

Nykyään huoneisto toimii pamausveljien klubihuoneistona eli jäsenet saavat vuokrata sitä itselleen ja seurueelleen. Tämän lisäksi huoneistossa on jatkettu taiteilijaresidenssitoimintaan niinä aikoina kun käyttö on muuten vähäistä. Taiteellinen työskentely huoneistossa rajoittuu sen nykyiseen käyttöön eli laaja kuvataiteellinen työskentely ei ole mahdollista. Huoneisto on erinomainen esim. kirjailijoille, valokuvaajille, dokumenttien ja lehtijuttujen tekijöille sekä kevyeen kuvataiteelliseen työskentelyyn. Huoneistoon mahtuu majoittumaan hyvin 4 henkilöä, vuodepaikkoja on tarvittaessa jopa kuudelle.

Lallukan talo sijaitsee osoitteessa Vokzalnaja ulitsa 7 (ent. Repolankatu)

Huoneisto sijaitsee osoitteessa Vokzalnaja ulitsa 7 (ent. Repolankatu), noin 200 metrin päässä Viipurin rautatieasemasta, toisessa kerroksessa, johon pääsee hissillä. Alla olevassa kuvassa näkymä huoneistosta aseman suuntaan.

Huoneistossa on kaksi suurta huonetta, keittiö sekä kylpyhuone

  • Molemmissa huoneissa, Ateljee ja Salonki, on kaksi sänkyä, joita voi käyttää parisänkynä tai erillisinä sänkyinä.
  • Keittiö on täysin varusteltu ja mahdollistaa ruuan valmistamisen Viipurissa oleskelun aikana.
  • Huoneisto on täysin remontoitu 2006-2010.

HUONEISTON VARAAMINEN

 

Huoneiston varaamista voi tiedustella klubihuoneiston isännältä Tomi Härmältä, puh. 0400 797 911, mielellään ilta-aikoina.

 

Huoneisto varataan pääsääntöisesti kuudeksi yöksi (ti-ma) ja niinä viikkoina kun Pamaus Seuran muu käyttö on vähäistä, pääsääntöisesti varattavia viikkoja on hyvin lokakuun ja maaliskuun välisenä aikana, mutta myös muita aikoja voi tiedustella. Myös pidemmistä jaksoista voidaan neuvotella.

Residenssin vuokra vuonna 2020 taiteelliseen käyttöön on 150 eur / varaus